Minimal Glam

Minimal Glam inseamna luxos fara a fi opulent si incarcat si inseamna minimalist fara a fi banal si simplu. Este deci o combinatie a celor doua stiluri si o caracterista a bratarii pe cae vreau sa v-o arat astazi.
Minimal Glam means luxury without being opulent or heavy and it also means minimal without being flat or boring. It's a mix between the two and it's a characteristic of the cuff bracelet that I want to show you today.


Dar inainte de a trece la treaba vreau sa va spun cate ceva despre materialul din care e facuta. Se numeste Axpet, este produs de Bayer si se aseamana cu plasticul din care sunt facute caserolele. In engleza poate fi confundat cu shrink plasticul, dar diferenta dintre cele doua este ca axpetul nu isi micsoreaza dimensiunile la caldura. Caci da, vom lucra cu caldura deoarece acest plastic se inmoaie si devine maleabil la cald, dar la temperaturi nu foarte inalte. Se gaseste in magazinele de arte plastice la sectiunea arhitectura, fiind folosit si in realizarea machetelor, in coli de diferite dimensiuni si grosimi.
But before we start I would like to tell you a little bit about the material that we will use. It is called Axpet, it's made by Bayer and it's like the food containers plastic. Though it's not the same with shrink plastic because it doesn't shrink under heat. Yes, we will use heat because this plastic becomes flexible and malleable under a heat source, but still we don't need very high temperatures. You can find it in craft stores, in the architecture isle because it is used in modelling, in sheets of different sizes and thickness.
Avem deci nevoie de:
So you'll need:



1. o coala de Axpet de 2mm grosime; 2. cutter; 3. rigla; 4. strasuri; 5. lipici pentru plastic
1. one 2mm thick Axpet sheet; 2. cutter; 3. ruler, 4. rhinestones; 5. plastic glue



1. Masurati-va circumferinta incheieturii, iar din dimensiunea acesteia scadeti 2cm. Masurati apoi si latimea pe care doriti sa o aiba bratara. Folosind rigla si un marker sau creion trasati dimensiunile pe coala de Axpet
2. Taiati Axpetul folosind un cutter foarte bine ascutit
3. Folositi o bucata de smilgher sau o pila pentru a slefui si rotunji marginile
4. Bagati bucata taiata de Axpet in cuptorul incalzit, dar nu incins, pentru 3-5 minute sau pana cand observati ca incepe sa se inmoaie
5. Scoateti Axpetul din cuptor folosind o manusa si infasurati-l repede in jurul unui obiect rotund cam de dimensiunile mainii. Tineti-l infacsurat asa cateva secunde pana se raceste si se intareste
6. Cand s-a racit de tot puteti sa incepeti sa aplicati strasurile asa cum va doriti
1. Measure your wrist and subtract 2cm from that number. Then measure how wide would you like your bracelet to be. using the ruler and a marker or pencil trace those sizes on the Axpet sheet.
2. Cut the plastic using a very sharp cutter
3. Use a piece of sandpaper or a file to smooth the sides
4. Put the Axpet piece in the oven for about 3-5 minutes or until you see that it starts to bend a little
5. Take is out using a mitten and shape it around an object that is the size of your hand. Keep it like this for a few seconds to allow it to cool and harden in this shape  
6. When it cooled off completely start gluing the rhinestones the way you like it.

Aceasta este noua voastra bratara pe care o puteti purta la o rochie neagra de seara sau la o pereche de jeansi albi la birou. Cu siguranta va atrage multe priviri.
And this is your new bracelet which you can wear on a black evening dress or with a pair of white jeans for work. It is definitely very eye catching.   



Spor!
Enjoy!
L.


No comments:

Post a Comment

Pin It button on image hover